Повеќето луѓе се запознаени со непријатното и болно чувство кое од време на време или почесто знае да се појави во зглобовите т.е во колената, на рамената и лактите.

Понекогаш дури телото започнува да се чувствува како скршено. Сите ние веруваме дека сепак оваа болка е нешто сосема вообичаено по 40-та година од животот. Но, што доколку болката се појави и многу порано, на 20, 30 години?

Односно сосема очигледно е дека едноставно возраста не е никаков фактор на влијание т.е не е причината за појавата на овој вид на болка.

Наместо тоа, болката во зглобовите може да биден резултат на физичка траума, преоптеретеност на мускулите, скршеница, артритис и ревматизам. Понекогаш болката може да се појави дури и кога одмараме.

За таа цел, денес ви откриваме еден чудесен и ефикасен крем, како и рецептот за истиот, како уште денес на едноставен начин да го приготвите во домашни услови.

Рецептот за кремот може да се најде во руските медицински книги, а се приготвува од домашни состојки, кои сите ние ги имаме во кујна.

Руски крем против болки во зглобови

Потребни состојки

  • 1 супена лажица мед
  • 1 супена лажица сенф
  • 1 супена лажица сол
  • 1 супена лажица натриум бикарбонат

Начин на подготовка

Подготовката на кремот е многу едноставна: Сè што треба да направите е да ги додадете ги сите состојки во блендер.

Начин на употреба

Нанесете од кремот на местото каде ја чувствувате болката. Истото може потоа да го обвиткате со фолија, а на крај да го покриете со волнен шал или крпа. Оставете да отстои 2 часа.

Најдобро е кремот да го употребувате пред спиење, бидејќи по ослободувањето од притисокот во зглобовите, телото треба да одмара и да остане во мирна положба.