Меланистичките животни се оние кај кои се јавува зголемена или речиси целосна црна пигментација, што е сосема спротивно од појавата на албино животните, за кои карактеристична пак, е белата боја. Погледнете ги чудесните животни родени со меланизам:

https://www.nane.mk/wp-content/uploads/2020/06/nj.jpghttps://www.nane.mk/wp-content/uploads/2020/06/nj-400x214.jpgНане.мкМиленичињаМеланистичките животни се оние кај кои се јавува зголемена или речиси целосна црна пигментација, што е сосема спротивно од појавата на албино животните, за кои карактеристична пак, е белата боја. Погледнете ги чудесните животни родени со меланизам:Секој ден нешто свежо