Секоја дама сака да го дополни изгледот со додатоци како накит, соодветен ремен, чанта или марама. Но ова се 10 основни правила по кои треба да се водите кога е изгледот во прашање!

1.Не носете повеќе од 3 – 4 парчиња накит или додатоци!

 

2.  Горниот дел од палтото не треба да биде прекриено со шал или марама!

 

3. Ако одберете комплет накит, обидете се тој да биде минијатурен!

 

4. Чантата не мора да биде во иста боја или модел како и чевлите!

 

5. Одберете приоритет во изборот: Или светла гардероба или впечатливи додатоци!

 

6. Никогаш не носете часовник кога облекувате свечен фустан!

 

7. Големите и впечатливи прстени не одговараат во секоја комбинација!

 

8. Ракавиците треба да бидат во иста боја како некој додаток што го носите!

 

 

9. Избегнувајте црни чевли кога облекувате пастелни бои!

 

10. Специфични додатоци комбинирајте ги само со неутрални бои на гардероба!