Кога ќе си помислите на проект кој точно ќе ја отслика вашата вештина, креативност и умешност, слободно можеме да кажеме дека првата мисла нема да ви биде „мијалник“. Па, време е да ги проширите вашите видици. Има многу начини како да ја изразите вашата оригиналност, па така и изработувањето на мијалник е една од нив. Алексеј Стешак, уметник и дизајнер, неодамна со светот го сподели неговото најново создание – прекрасен мијалник. За овој убав, рачно изработен мозаичен мијалник да го види светлото на денот беше потребно време, напор и многу умешност, но конечниот резултат секогаш се исплаќа.

Сѐ започнува со голема греда од борово дрво.

01

Потребна е сериозна работа да се издлаби и измазни дрвото.

02

03

Но не е потребна само гола сила, туку и внимателна прецизност како еден најважните чинители во процесот.

04

05

06

07

И еве кога мијалникот почна да го добива својот облик. Во оваа фаза дрвениот мијалник се прави отпорен на вода.

311__880

Стешак употребил широк спектар на обоени плочки за да изработи прекрасен мозаик.

35__880

36__880

И еве го завршениот производ – веројатно најјакиот мијалник кој сте го виделе!

411__880

421__880

431__880