Нурнете низ легендарните филмски сцени на нивните вистински локации, снимени низ цел Лондон.

Лондонскиот уметник Томас Дјук нè води на локациите од вистинскиот живот, кадешто се снимени едни од најпознатите сцени од легендарни филмови.

Со вистинската фотографија и совршената позадина, ова се дел од неговите ремек-дела:

1. „Покајание“- снимен кај Вајтхол

2. „Хари Потер и Каменот на мудроста“- снимен на влезот на Лики Колдрон

3. „На работ на иднината“- снимен кај лондонското Министерство за одбрана

4. „Хари Потер и Каменот на Мудроста“- снимен во студиото на Ворнер Брос

5. „Игра на имитации“- снимен на железничката станица Кингс Крос

6. „Клетници“- снимен кај колеџот Олд Ројал Навал, во Гринвич

7. „Шон на мртвите“- снимен во продавницата Вестон Парк

8. „Шерлок Холмс“- снимен гробиштата Бромптон

9. „Спајдермен: Нов свет“- снимен улицата Реџент

10. „Тор: Темниот свет“- снимен во подземната станица Јубилеј