Не треба да купувате скапи производи за да ги реши проблемите со комарците или другите инсекти, дури и глувци. Доволно ќе биде да ја имате оваа билка.

Многу е едноставно – сè што ви е потребно е свежо нане. Купете неколку саксии и поставете ги во куќата. Пајаците, комарците и другите инсекти бегаат од нејзиниот мирис.

Исто така, ако сакате да бидете сигурни дека нема да се вратат направете специјална течност, Станува збор за доста концентриран чај од нане . Земете исушени листови (а може и свежи) полејте ги со топла вода, оставете неколку минути, процедете и течноста сипете ја во шише со распрскувач. Со оваа течност испрскајте во секој агол на вашиот дом, особено околу вратите и прозорците.

https://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/05/mosquitoe-1548975__340.jpghttps://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/05/mosquitoe-1548975__340-400x214.jpgDijana IlievaСоветиНе треба да купувате скапи производи за да ги реши проблемите со комарците или другите инсекти, дури и глувци. Доволно ќе биде да ја имате оваа билка. Многу е едноставно - сè што ви е потребно е свежо нане. Купете неколку саксии и поставете ги во куќата. Пајаците, комарците и...Секој ден нешто свежо