Одгледувањето на домашен зеленчук за многумина е сон. Но, што да правиме, ако на балконот од станот нема место, а изградбата на оранжерија во домашни услови е премногу скапо за семејниот буџет?

Има еден многу едноставен и евтин начин – садење на растенијата во пластични шишиња. Следете ги овие инструкции и наскоро ќе сте опремени со прекрасна зеленчукова градина!

Потребно Ви е: пластични шишиња, шајки, клешти, линијар, метална жица, маркер, ситен камчиња, почва за расад

https://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/05/fb_d944922f5ed6192a59eefb12a3666bfd.jpghttps://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/05/fb_d944922f5ed6192a59eefb12a3666bfd-400x214.jpgDijana IlievaДом и градинаОдгледувањето на домашен зеленчук за многумина е сон. Но, што да правиме, ако на балконот од станот нема место, а изградбата на оранжерија во домашни услови е премногу скапо за семејниот буџет? Има еден многу едноставен и евтин начин - садење на растенијата во пластични шишиња. Следете ги овие инструкции...Секој ден нешто свежо