Според светските нутриционисти, следната едноставна диета е предвидена т.е најмногу им помага на луѓето кои се борат со прекумерена телесна тежина, при што за многу краток период може да ослабнат и до 10 вишок килограми.

Она што ја прави диетата посебна е нејзиниот распоред на денови кои моќно го прочистуваат организамот од вишокот токсини. По 7 дена, неопходно е да се направи пауза. Еве што е потребно да консумирате и во кој ден:

7-дневно мени

  • Ден 1: Секаков вид на природни течности, како вода и чај, во неограничено количество.
  • Ден 2: Секаков вид на салата, особено зелка која ефикасно ги согорува масните наслаги.
  • Ден 3: Секаков вид на природни течности, како вода и чај, во неограничено количество.
  • Ден 4: Секаков вид на овошје, особено грејпфрут, во неограничено количество.

  • Ден 5: Јајца, варено пилешко месо и кисело млеко.
  • Ден 6: Секаков вид на природни течности, како вода и чај, во неограничено количество.
  • Ден 7: Појадок: Чај и 2 варени јајцa / Ужина: Овошје / Ручек: Лесна супа со ориз или вообичаена зеленчукова со месо по ваша желба /Ужина: Овошјe / Вечера: Салата приготвена со маслиново масло