Долната облека може да ја расипе целата визија, ако не е одбрана соодветно. Еве неколку грешки при изборот, кои не треба да си ги дозволите.

 

  • Задникот нема да ви изгледа помал доколку одберете долна облека која е за два броја помала од вашиот конфекциски број.  Само ќе добиете облик на “гасеница” со преливање на вишокот.

  • Не купувајте градници кои ги креваат градите до брадата. Изгледа многу смешно и не е секси.

  • Под  бело  летно  здолниште или  панталони  одговара  само долна облека во тиста боја и мазна текстура. Сето друго не изгледа убаво.

  • Под блузи и џемпери се носат градници само во иста боја, а не различна.

  • Најголема грешка – на убав фустан со гол грб, да се гледа градникот. Или не облекувајте градник, или облечете градник со ниско закопчување, за да не се гледа.