Научниците од Австрија истражувале кои работи на луѓето им се „слатки“. Истражувањето покажало дека мозокот на луѓето е програмиран нештата со големи тркалезни очи и тркалезни да ги смета за неодоливи. Со други зборови научно докажано е дека гледањето на бебиња и животни ќе ве направи среќни. Затоа кога сте тажни и нерасположени, погледнете мало прасе, патче или бебе и веднаш денот ќе ви стане подобар.