Ако треба да утврдиме кој најдолго останал на власт во историјата на човештвото, тоа е нејзиното височество Модата. Векови наназад таа диктирала правила и стереотипи, а оние кои не го следеле нејзиниот чекор, останале како губитници.  Од тие причини жените настојувале да бидат слаби,  следејќи ги идеалните пропорции.

 

Во последните години се случија низа промени во поглед на разбирањето на женската убавина. Оттаму, многу дизајнери започнаа да лансираат колекции наменети за дами со плус големина, помагајќи им да ја задржат својата самодоверба и стил.

 

https://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/04/nane-moda-1-1.jpghttps://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/04/nane-moda-1-1-400x214.jpgIva SpirovskaМодаАко треба да утврдиме кој најдолго останал на власт во историјата на човештвото, тоа е нејзиното височество Модата. Векови наназад таа диктирала правила и стереотипи, а оние кои не го следеле нејзиниот чекор, останале како губитници.  Од тие причини жените настојувале да бидат слаби,  следејќи ги идеалните пропорции.   Во последните...Секој ден нешто свежо