Домашен тест за бременост со сода бикарбона кој дава резултати уште во првите денови

Овој домашен тест за бременост со сода бикарбона е неверојатно лесен, евтин и практичен за користење, а негова задача е откривањето на хормонот hCG (хормонот на бременост) во урината. Еве што е потребно да направите.

Како да го направите овој тест

Ќе ви биде потребно

  • Сода бикарбона
  • 2 суви чаши, обележете ги како чаша А и чаша Б
  • Проба од свежа урина

Следејќи ги овие чекори, проверете дали сте бремени

  • Поставете урина во чашата А (Може и директно да уринирате во истата.)
  • Земете ја чашата Б и во неа додадете лажица сода бикарбона.
  • Сега исипете ја смесата од чашата Б во чашата А.
  • Почекајте неколку минути за да ја видите реакцијата.

hCG се открива лесно во урината, кога истата е свежа.

Толкување на резултатите

Ако забележите дека урината станува газирана, односно се појават меурчиња како реакција во чашата, тогаш резултатот е позитивен, а тоа означува дека сте бремена. Ако во чашата нема никаква реакција, тогаш резултатот е негативен, што значи дека не сте бремена. Најдобриот момент за правење на тестот е една недела или повеќе по изостанувањето на менструацијата.