Ако сакате брзо да изгубите тежина, оваа диета е совршена за вас. Планот за диета се заснова на внес на многу малку калории, така што слабеењето е загарантирано, а можете да изгубите до 7 килограми за само 15 дена. По првиот циклус од 13 дена, потребно е да направите пауза од најмалку 7 дена.

Потоа може да го повторите циклусот уште еднаш, доколку е потребно. Овој импресивен резултат може да се постигне само под еден услов: мора да ги следите сите правила на диетата, бидејќи дури и најмалата промена ќе ја намали ефикасноста.

Мени за 13 дена

Ден 1

 • Појадок: црно кафе (без шеќер и млеко)
 • Ручек: 2 варени јајца и спанаќ (кога количината на храна не е точно одредена, можете да јадете онолку колку што сакате)
 • Вечера: Стек на скара без додатни маснотии

Ден 2

 • Појадок: црно кафе и тост од цели зрна со путер
 • Ручек: Шунка (200 гр)
 • Вечера: Стек на скара без маснотии, зелена салата (можете да додадете и краставица), овошје

Ден 3

 • Појадок: црно кафе и тост од цели зрна со путер
 • Ручек: 2 варени јајца, домат и грашок
 • Вечера: 1 парче шунка и зелена салата, краставица

Ден 4

 • Појадок: црно кафе и тост од цели зрна со путер
 • Ручек: варен или суров морков, сирење
 • Вечера: Овошна салата и нискокалоричен јогурт

Ден 5

 • Појадок: морков, суров или варен, лимон, црно кафе
 • Ручек: Бела риба и домат на скара
 • Вечера: Стек и зелена салата на скара

Ден 6

 • Појадок: црно кафе и тост од цели зрна со путер
 • Ручек: 200 гр пилешко без кожа на скара
 • Вечера: 2 варени јајца и моркови

Ден 7

 • Појадок: чај од лимон
 • Ручек: Стек и овошје на скара
 • Вечера: Изберете сами, дури и ако тоа не е на списокот

Ден 8

 • Појадок: црно кафе на кое можете да додадете шеќер ако сакате
 • Ручек: 2 варени јајца, варен спанаќ
 • Вечера: 200 гр стек на скара

Ден 9

 • Појадок: црно кафе и тост од цели зрна со путер
 • Ручек: Стек и зелена салата на скара
 • Вечера: 200 гр шунка

Ден 10

 • Појадок: црно кафе и тост од цели зрна со путер
 • Ручек: 2 варени јајца, домат и грашок
 • Вечера: Шунка и зелена салата

Ден 11

 • Појадок: црно кафе и тост од цели зрна со путер
 • Ручек: варен или суров морков, сирење
 • Вечера: Овошна салата и нискокалоричен јогурт

Ден 12 и 13

 • Појадок: црно кафе и тост од цели зрна со путер
 • Ручек: Домат и пилешко без кожа на скара
 • Вечера: 2 варени јајца и моркови