Иако многумина се навикнати на идејата дека црната боја најсовршено ги истакнува дамите со светла боја на косата, сепак при широката палета на бои, овие жени не треба да се ограничуваат само на црно.

Одредени модни експерти советуваат дека за да ја избереме правилната боја на облека за нас, потребно е во предвид да го земеме тенот на кожата. Други експерти тврдат дека бојата на облеката треба да ги истакнува очите на личноста.

Но, во едногласни се дека некои бои повеќе им одговараат на бринетите отколку на блондинките и обратно.

Денес ви откриваме кои се 5-те најдобри бои кои најдобро го истакнуваат изгледот на дамите со светла боја на косата:

1. Црвена боја: Светла и интензивна

2.Кобалт сина боја

3. Смарагдно зелена боја

4. Неутрални тонови

5. Бела боја