Матеј Кајперж е холандски фотограф, кој 27 години од својот живот ги поминал патувајќи низ светот и фотографирајќи ги најопасните животни во светот.

Резултатите ја замрзнуваат крвта, но воедно воодушевуваат! Овие величествени, моќни и исклучително опасни животни нè тераат дури да се запрашаме дали навистина постојат!