Иако звучи невозможно, но дамите кои имаат вишок килограми можат да изгледаат послаби следејќи ги овие 10 правила. Единствено што треба да знаете која гардероба одговара на вашата големина.

 

1. Одберете гардероба во една боја, без додатоци и дополнителни апликаци.

 

2. Одберете парчиња гардероба со истакнати вертикални линии, на тој начин визуелно ќе изгледате послаби.

 

3. Висока половина, при изборот на соодветно здолниште или панталони.

4. Во изборот на горниот дел одберете V израз кој визуелно ќе ги намали вашите рамена.

 

5. Обидете се секогаш да носите високи потпетици како визуелно би ја издолжиле вашата силуета.

 

7. Одберете гардероба која ќе ви прилега, која не е ниту помала ниту поголема од вашата реална величина.

 

8. За правилен избор на фустан одберете фустан во А форма, кој ќе го нагласи вашиот струк и визуелно ќе придонесе да изгледате послаба.

 

9. Секогаш внимавајте при изборот на соодветна долна гардероба, која пред се треба да биде комотна.

 

10. Кога одбирате ремен, потрудете се тој да биде тенок, на тој начин нема да го прикажете реалниот обем на вашиот струк или колкови.