Домаќинката требало да испече велигденски колач строго по рецепт. Колачот требало да се пече точно 15 минути, но домаќинката немала обичен часовник. Таа имала само 2 песочни часовници и тоа едниот од 7 минути а другиот од 11. Помогнете ѝ да ја реши ситуацијата само со помош на двата песочни часовници. Како да го изведе тоа?

Решението е на втората страна.

https://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/04/veligdenska.jpghttps://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/04/veligdenska-400x214.jpgДавор ИлиевВкусноДомаќинката требало да испече велигденски колач строго по рецепт. Колачот требало да се пече точно 15 минути, но домаќинката немала обичен часовник. Таа имала само 2 песочни часовници и тоа едниот од 7 минути а другиот од 11. Помогнете ѝ да ја реши ситуацијата само со помош на двата...Секој ден нешто свежо