Рускиот уметник Марина Берулава, ја пресликува длабочината на вселената во прекрасен накит. Гледајќи го ова парче накит, ќе се чувствувате како да гледате во далечните ѕвезди и магливото треперењето во телескоп. Некои работи потсетуваат на мали океански водни растенија и риби. Тивкиот трансфер на виолетови и маслинови нијанси се толку прекрасни како и природата. Овие парчиња накит Ве прават да се чувствувате кралица на галаксијата или како сирена.

https://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/05/04287c0df1e743b0996c1b091e85-avtorskij-lampwork-ring-medusa-with-madusanka-oval-58ad92237a302__880-860x728.jpghttps://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/05/04287c0df1e743b0996c1b091e85-avtorskij-lampwork-ring-medusa-with-madusanka-oval-58ad92237a302__880-160x160.jpgDijana IlievaКултура и уметностРускиот уметник Марина Берулава, ја пресликува длабочината на вселената во прекрасен накит. Гледајќи го ова парче накит, ќе се чувствувате како да гледате во далечните ѕвезди и магливото треперењето во телескоп. Некои работи потсетуваат на мали океански водни растенија и риби. Тивкиот трансфер на виолетови и маслинови нијанси се...Секој ден нешто свежо