Состојки:

-Цимет, 4 стапчиња
-Каранфилче 60 грама

Начин на приготвување:

Земете 1 литар вода и додадете 4 стапчиња цимет. Додаде 60 грама каранфилче и смесата чувајте ја во тегла во фрижидер 5 дена.

Примена:

Пијте 2 лажици од пијалокот наутро на гладно. Конзумирајте 2 пати на ден, а потоа направете пауза од 15 дена.
Овој пијалок го намалува шеќерот во крвта и триглицеридите. Тој ќе ви помогне да бидете здрави без да земате лекови.

https://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/04/fb_4dc9df118df56eae875b0760bbe719b6.jpghttps://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/04/fb_4dc9df118df56eae875b0760bbe719b6-400x214.jpgМилена СтанишковскаСистемот за крвотокЗдравјеСостојки: -Цимет, 4 стапчиња -Каранфилче 60 грама Начин на приготвување: Земете 1 литар вода и додадете 4 стапчиња цимет. Додаде 60 грама каранфилче и смесата чувајте ја во тегла во фрижидер 5 дена. Примена: Пијте 2 лажици од пијалокот наутро на гладно. Конзумирајте 2 пати на ден, а потоа направете пауза од 15 дена. Овој пијалок...Секој ден нешто свежо