Габриела Мартинез е уметница која уште од 2015-та го започнала својот уметнички проект инспириран од најпознатиот американски цртан филм.

Станува збор за везени дела инспирирани од „Симпсонови“, а за изработката на секое поединечно дело, на Габриела и биле потребни од 10 до 30 часа.

Резултатот е воодушевувачки!

https://www.nane.mk/wp-content/uploads/2019/04/simpsons-860x460.jpghttps://www.nane.mk/wp-content/uploads/2019/04/simpsons-400x214.jpgНане.мкХобиКултура и уметностЗабаваГабриела Мартинез е уметница која уште од 2015-та го започнала својот уметнички проект инспириран од најпознатиот американски цртан филм. Станува збор за везени дела инспирирани од „Симпсонови“, а за изработката на секое поединечно дело, на Габриела и биле потребни од 10 до 30 часа. Резултатот е воодушевувачки!Секој ден нешто свежо