Од магичниот син фустан на Пепелашка, до величествениот златен на Грејс Кели, ова се 15-те најлегендарни кралски фустани на филмското платно, кои го одземаат здивот!

Претходно ги видовме легендарните розеви и зелени филмски фустани, а сега следуват кралските дизајни:

1. Кетрин Денев во „Магарешка кожа“

2. Клаудија Кардинале во „Леопардот“

3. Роми Шнајдер во „Сиси“

4. Лили Џејмс во „Пепелашка“

5. Одри Хепберн во „Римски празници“

6. Грејс Кели во „Да се фати крадец“

7. Кирстен Данст во „Марија Антоанета“

8. Вивиен Ли во „Однесено од виорот“

9. Гвинет Платроу во „Вљубениот Шекспир“

10. Дру Баримор во „Засекогаш“

11. Алисија Викандер во „Ана Каренина“

12. Ема Вотсон во „Убавицата и ѕверот“

13. Емили Блант во „Викторија“

14. Леа Сејду во „Убавицата и ѕверот“

15. Џулија Робертс во „Снежана“