Оптичките илузии често ни откриваат интересни работи за нашиот карактер, но исто така може да откријат многу за нашите чувства, како и расположението, при што лесно може да одговорат на прашањето дали сме под стрес.

Следната оптичка илузија е направена од јапонскиот професор по неврологија, Јамамота Хашим, а во зависност од тоа како ја гледате фотографијата, може да откриете дали сте под стрес.

Одговорите може да ги пронајдете веднаш под фотографијата.

Одговори

Сè што треба да направите е да ја погледнете илустрацијата и да обрнете внимание на тоа дали таа се движи или стои мирно. Ако вашата илустрација е се движи, обратете внимание на брзината на нејзиното движење, бидејќи тоа го открива вашето расположение. Ако вашата илустрација не се помрдне или се движи само малку, не сте под стрес, вие сте здрави и имате квалитетен сон. Ако постојано се движите полека, малку сте под стрес или сте уморни. Но, ако вашата илустрација се движи брзо, веројатно сте под голем стрес.