Ако и вие сте сопственичка на овална форма на лицето, тогаш следните модерни фризури се токму за вас. Професионалните стилисти се едногласни дека истите најдобро го истакнуваат овалното лице, притоа освежувајќи и подмладувајќи го надворешниот изглед!