Внимателно погледнете ја следната фотографија и да одговорите на прашањето, што прво забележавте на истата: Кокошка, профил на жена со црвени усни или чудно лице на маж? Вашиот одговор открива која професија е идеалната за вас!

Значењето на вашиот одговор може да го пронајдете веднаш под фотографијата.

Одговори:

1. Кокошка

Вашето внимание е секогаш насочено кон поситни детали и за вас е особено лесно да се концентрирате на дадената задача. Добро го забележувате светот околу вас, а идеална професија за вас би било сè што е поврзано со технологијата.

2. Жена со црвени усни

Честопати имате потешкотии да се фокусирате на еден детаљ или една работа, бидејќи вашите мисли и имагинација постојано се движат низ еден креативен вртлог. Би било идеално да се занимавате со уметност, новинарство или маркетинг.

3. Маж

Само вистинските генијалци, кои размислуваат поинаку од другите и ги поместуваат границите на своите идеи, на овој тест прво ќе го забележат лицето на мажот со чуден облик. Ако сте меѓу нив, честитки, можеби треба да размислите за претседателска кандидатура или професија во политиката.