Семејството од левата страна е сиромашно. Според креаторите на загатката, семејствата кои се со низок приход секогаш гледаат да купат храна која е поевтина, како пица, сладолед и колачи. Богатото семејство е склоно кон тоа да избере повеќе производи како овошје, протеини и зеленчук и одвреме на време, квалитетен десерт.