Елена од Јошкар-Ола, Русија, плете играчки и кукли за да ги красат најсветлите празници – Божиќ и Нова Година. И во нејзината приказна има малку магија. Таа е родена на 7-ми јануари и многу го сака прославувањето на празникот. Затоа пред неколку години решила да ги израдува најмалите, но и да ги восхити возрасните со нејзините плетени кутриња. Елена никогаш не прави копии и секоја нејзина играчка е уникатна и единствена.

https://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/11/0525eae6428191d27c5c3d6ee13c-knitted-knitted-interior-toy-dog-basset-hound-5a1840c6ed7ac__880-860x871-1-860x871.jpghttps://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/11/0525eae6428191d27c5c3d6ee13c-knitted-knitted-interior-toy-dog-basset-hound-5a1840c6ed7ac__880-860x871-1-400x214.jpgМилена СтанишковскаХобиЕлена од Јошкар-Ола, Русија, плете играчки и кукли за да ги красат најсветлите празници - Божиќ и Нова Година. И во нејзината приказна има малку магија. Таа е родена на 7-ми јануари и многу го сака прославувањето на празникот. Затоа пред неколку години решила да ги израдува најмалите, но...Секој ден нешто свежо