Сопственикот на двете мачки, Мару и Хан, одлучи да проверив низ колку тесен отвор може навистина да помине една маќќла, а неговиот експеримент на Јутуб го прегледале скоро половина милион луѓе.

Експериментот започна со отвор со ширина од 23 сантиметри, а потоа го стесни преминот за 5 сантиметри. Симпатичните обиди за снаодливи мачки ги воодушевија социјалните мрежи.

Инаку, Мару и Хана се многу популарни мачки на Интернет. Повеќе од 273.000 луѓе ги следат на Инстаграм, а нивните фотографии и снимки во просек имаат по десетици илјади лајкови.