На многу начини домашните миленици се како децата, опседнати со играчки. За некои миленици, кои премногу рано се одделени од своите мајки, играчката може да им го обезбеди потребното чувство на удобност и безбедност. А понекогаш ги чуваат своите плишани играчки само за топлината и мекоста кои тие ги имаат.

Без оглед на причините, едно е сигурно – домашни миленици со играчки е дефиниција за симпатичност.