Секој човек има свој сопствен кулинарски вкус. Некој не консумира храна, некој не консумира млеко. Овие ситуации се доста чести, но дали некогаш сте помислиле дека можеби сето тоа не е без причина?

Д-р Оливие Солиер ја разработил теоријата дека изборот на храна воопшто не е резултат на случајност, туку производ на нашата потсвест.

Во продолжение ви откриваме што кажува вашиот избор на храна за вас, според психолошкото декодирање на Солиер.

1. Вегетаријанство

Откажувањето од месо на психолошко ниво означува желба да се избегне од сопствената агресија, а исто така зборува за страв од смртта. Според Солиер, вегетаријанството претставува обид за сокривање од смртта и според некое вегетаријанците се луѓе кои најчесто одлучуваат да ги затворат нивните очите пред проблемите.

2. Откажување од млеко

Млекото е хранлива состојка и воедно и првата храна која ја консумираме веднаш по нашето раѓање. Секој човек има лична врска со неговата мајка, а според Солиер откажувањето од овој производ значи обид на личноста да се ослободи од контролата на неговата мајка. Истото важи и за откажувањето од шеќерот, кој ја симболизира мајката.

3. Откажување од зеленчуци

Ваквата диета била многу популарна во текот на 80-те години,  а воедно ги покажува семејните конфликти, семејната историја на болести, страдање и недостаток на љубов во рамките на семејството. Самиот нутриционист кој ја напишал диетата починал од рак на панкреасот.

4. Маслиново масло

Според Д-р Солиер оние кои го преферираат маслиновото масло како додаток во секој нивен оброк се стремат да ги пронајдат нивните корени и да воспостават или да го обноват контактот со нивното семејство.

5. Протеинска храна

Best Foods High in Protein on wooden background. Healthy eating and diet concept

Протеинска храна се индикатор дека личноста се обидува да се ослободи од некоја форма на зависност, која го спречува да успее во животот и да тргне напред.