Тајната тегла е мистериозна работилница создадена од вештите раце на Ана. Таа вели дека животот во село ја инспирира.

Сите брошови и обетки се рачно изработени и создадени од полимер глина, органски кристали и скапоцени камења. Кутиите се украсени со пирографска техника и се чини дека се создадени за вештерки, за во нив да можат да чуваат – корен од мандрагора, билки и отровни печурки.

https://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/04/tajn-kutija-25.jpghttps://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/04/tajn-kutija-25-400x214.jpgDijana IlievaКултура и уметностТајната тегла е мистериозна работилница создадена од вештите раце на Ана. Таа вели дека животот во село ја инспирира. Сите брошови и обетки се рачно изработени и создадени од полимер глина, органски кристали и скапоцени камења. Кутиите се украсени со пирографска техника и се чини дека се создадени за вештерки,...Секој ден нешто свежо