Состојки:

– 500 гр. Моркови

– 500 гр. Цвекло

– 6 големи лажици суви кајсии

– 6 големи лажици суво гозје

– лажица мед

Подготовка:

Зеленчукот ситно се сече и ставаат во емајлиран сад. Се прелива со врела вода, која треба да биде два прста над зеленчукот. Додадете ги сецканите суви кајсии и суво грозје. Ставете го тенџерето на оган, за да може водата да зоврие .. Штом ќе зоврие, тргнете го тенџерето од ринглата.

Кога се излади малку, додадете една лажица мед и се остава да отстои 12 часа на ладно и суво место. Потоа течноста добро се цеди и се пие, а останатото може да се користи во подготовка на некој десерт. Чувајте го во фрижидер.

Ова количество ќе биде доволно за два дена. Се пие половина чаша три пати на ден пред јадење.

При чистење на цревата би требало да се зема еден месец. Потоа, цревата ќе бидат како препородени. Овој пијалок е корисен за лекување на рак, но и за превенција од рак.