Рецепт:

Два поголеми корени од ѓумбир. Оваа смеса се консумира 3-4 пати на ден. Коренот се лупи и ренда на најситно ренде и се меша во соодветен сад заедно со медот. Се меша добро се додека не се добие хомогена смеса.

Препорачливо е да користите пластична, керамичка или дрвена лажица. Иако звучи неверојатно но првите ефекти се чувствуваат по два до три дена.

Ако не успеете да најдете корен од ѓумбир, можете да користите и ѓумбир во прав.

Половина лажица ѓумбир во прав се меша со една кафена лажичка органски мед и се конзумира 60 дена, при што првите 48 часа се конзумира на секои 2 часа, а после 3 пати на ден.

https://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/04/honey-lemon-ginger-ff.jpghttps://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/04/honey-lemon-ginger-ff-400x214.jpgМилена СтанишковскаЗдравјеЕндокрин системРецепт: Два поголеми корени од ѓумбир. Оваа смеса се консумира 3-4 пати на ден. Коренот се лупи и ренда на најситно ренде и се меша во соодветен сад заедно со медот. Се меша добро се додека не се добие хомогена смеса. Препорачливо е да користите пластична, керамичка или дрвена лажица. Иако...Секој ден нешто свежо