Голем број жестоки дискусии можат да избувнат на социјалните мрежи, но фотографијата со обликувани нокти на новороденче ги остави Интернет корисниците апсолутно револтирани.

Во на социјалните мрежи беше објавена слика од раката на бебето, на која се гледа дека детето има совршено обликувани нокти.

Иако не е познато вистинското потекло на фотографијата, односно кои се вистински родители, откако објавата појави на Инстаграм, сепак тоа не ги спречи Интернет корисниците да го споделат своето негативно мислење, означувајќи го маникирот на новороденчето како го како „опасен“ и „ужасен“.

„Ноктите на бебиња се доволно остри какви што се, тие може да нанесат посекотини на бебешкото лице“ – коментира еден корисник. „Што е уште поважно, лицето на бебето. Чешање на очите со ваков опасен маникир може да резултира со трајно слепило” – додава друг.

Што мислите вие?