Состојки:

-1 голема тегла или неколку мали тегли
-40 ореви без лушпи
-1 килограм органски мед

Подготовка:

Измијте ги оревите добро, исушете ги и потоа продупчете ги со остар нож, или игла. Ставете ги во тегла и потоа истурете го медот врз нив. Чувајте ја теглата откриена во добро осветлена соба, околу 40 дена. Потоа, процедете ја течноста и смесата се истура во шише.

Употреба:
Земајте 2 лажици од смесата за заштита секој ден, еднаш наутро и еднаш навечер.

https://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/04/Tiroidea_opsto.jpghttps://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/04/Tiroidea_opsto-400x214.jpgМилена СтанишковскаЗдравјеЕндокрин системСостојки: -1 голема тегла или неколку мали тегли -40 ореви без лушпи -1 килограм органски мед Подготовка: Измијте ги оревите добро, исушете ги и потоа продупчете ги со остар нож, или игла. Ставете ги во тегла и потоа истурете го медот врз нив. Чувајте ја теглата откриена во добро осветлена соба, околу 40 дена....Секој ден нешто свежо