Сопствениците на ова прекрано маче со слатко заоблени очи го дале во засолниште за животни уште кога било мало маченце. За среќа, било посвоено од Варисири Матачитифан и сега може да ужива и преде во својот совршен мачешки живот.

„Иако јас и немав намера да посвојам маче тој ден, кога го виодв, едноставно знаев дека ни е судено да сме заедно. Причината поради која отворив Инстаграм профил за неа е да ја споделам со моето семејство и пријателите“, вели Матачитифан.

“Никогаш не сум замислувала дека ќе имам толку многу следбеници, но сега кога го добивме вашето внимание, би сакала да споделам една тажна вистина за засолништата. Вистината е дека маченцата и кученцата се беспомошни и им е потребна човечка нега и грижа. 75 отсто од нив се умсртувани поради преголема бројност, затоа е важно да го кастрирате вашето милениче.“

01

02

03

04

05

06

07

08

09

10

11

12