Вистинска инспирација за нов Дизни лик!

Птицата-секретарка, како што се нарекува ова волшебно суштество потекнува од родот Sagitarius Serpentarius со измешани гени на јастреб и орел, а претставува ендемичен вид кој може да се најде во Африка.

Прекарот „секретарка“ го добила поради врвовите на задниот дел од телото, односно на грбот, кои наликуваат на службеници од 18-от век со пенкала вметнати во нивните перики.

Чудесната птица има уште една уникатна карактеристика- трепките. Долги, волуменозни, истакнати трепки за кои дамите би убиле!

Нејзината неверојатна и надреална посебност можете да ја видите низ следните магични фотографии, кои се дело на Брајан Коноли, кои поминал 10 години од својот живот фотографирајќи ја птицата-секретарка:

https://www.nane.mk/wp-content/uploads/2019/05/secretbird-860x460.jpghttps://www.nane.mk/wp-content/uploads/2019/05/secretbird-400x214.jpgНане.мкМиленичињаЗабаваВистинска инспирација за нов Дизни лик! Птицата-секретарка, како што се нарекува ова волшебно суштество потекнува од родот Sagitarius Serpentarius со измешани гени на јастреб и орел, а претставува ендемичен вид кој може да се најде во Африка. Прекарот „секретарка“ го добила поради врвовите на задниот дел од телото, односно на грбот,...Секој ден нешто свежо