Брадавиците се израстоци на кожата кои не се опасни по здравјето, но изгледаат грдо и поради тоа луѓето бараат секакви начини да се ослободат од нив. Постојат повеќе начини да се ослободите од брадавиците, но овој е наједноставниот:

Земете јаболков оцет и завој. Сипете само неколку капки од оцетот на завојот и ставете го на брадавицата, која што претходно темелно сте ја исчистиле. Секој ден менувајте го завојот и ќе добиете видливи резултати во рок од 5 дена.

Исто така наместо со јаболков оцет можете да втриете лук на брадавицата и исто така да ставите завој на местото и да чекате брадавицата да исчезне.