Овој неверојатен рецепт за проширени вени и тромбофлебитис се пренесува од генерација на генерација и се применува многу често, затоа што дава одлични резултати.

За подготовка на овој рецепт потребни ви се само една чаша сурово, домашно овчо млеко и 1 бебешки сапун. Изрендајте го сапунот во млеко и со добиената смеса намачкајте го проблематичните делови од дното па нагоре 3 пати дневно.

А во текот на 10 дена правете лесни облоги на нозете со поголема количина од смесата, поставена на газа. Кога ќе ја завршите постапката и поминал скоро 1 месец продолжете да го нанесувате по 3 пати дневно. Ефектот се манифестира после втората недела. По истекот на 40-дневното лекување, добро е на неколку дена повторно да нанесувате од смесата. Затоа секогаш правете си дупла доза и чувајте ја во фрижидерот.