Навистина нема каде да се бега од нив: огромен крокодил се качува на дрво

Рибар фотографираше необичен момент кога огромен крокодил од три метри се искачи на дрво.

Џим Черчли ловел риба на Коробори Билабонг во Дарвин на 8 Февруари кога го забележал крокодил како се качува по  стебло на дрво. Г-дин Черчли е добро запознаен со крокодили во солена вода, но остана запрепастен од неговата последна средба.

„Цело време сум во вода и цело време гледам крокодили, но ова беше едноставно необично. Никогаш не сум видел вакво нешто “, рече тој

„Ги имам видено на паднати трупци, но овој очигледно се потруди да излезе од водата и да се искачи на дрвото“.

Експертот за крокодили во Паркот Крокодилус Грахам Веб рече дека крокодилите имаат тенденција да излегуваат од водата за да добијат поголема сончева светлина кога водата е поладна.

Г-н Веб ги увери локалното население дека нема потреба од загриженост.

„Солените крокодили не се агилни алпинисти. Тие обично само ќе ползат на труп или нешто слично. Значи, не мора да се грижите дали ќе се качат на дрво по вас “, рече тој.

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *