Две пријателки ни покажуваат како иста облека изгледа на различни тела

Дениз и Марија не само што докажаа дека вашата големина не мора да ја диктира вашата гардероба, туку исто така го започнаа движење наречено # СтилНеГолеми, кое инспирираше други пријатели со различна големина да излезат и да го споделат нивниот изглед на интернет, редефинирајќи го она што модната индустрија и општеството го велат за што изгледа добро и на кого.

Дениз вели дека нивната клучна порака е „да се облекуваш како сакаш и да го сакаш своето тело“. Таа исто така додаде дека е време „да престанете да се споредувате со другите“. Чувството на сигурност во сопствената кожа е она што имдозволува сите да блеснат одвнатре.

Мерцедес рече дека има девојки кои и кажуваат дека им помага да се чувствуваат посигурни во себе. “Би сакал кога бев помлада да имав на кого да се огледам. Кога имав 16 години во 2008 година, секогаш беше само борба да бидам слаба. Мило ми е што работите сега се менуваат”.

 

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *