Кога ќе запознаат по прв пат, луѓето мислат дека Памела Џејкобс има околу 30 години, но и покрај тоа, нејзината лична карта покажува дека таа е постара за цели 23 години плус.

На 53-годишна возраст, Памела изгледа неверојатно! Нејзинот беспрекорен тен и прекрасна фигура се должат на генетиката, како и грижата за своето здравје, која редовно ја практикува.

Според неа, покрај овие фактори, клучната работа која допринесува за нејзиниот совршен изглед е кокосовото масло, кое го употребно надворешно, но и како додаток во нејзината исхрана.

Таа вели дека ретко изглегува од дома и никогаш нема користено креми со заштитен фактор и нејзиниот најголем проблем е тоа што повеќето луѓе мислат дека е девојка на нејзиниот 21-годишен син.

Дури многумина за оваа младолика дама мислат дека е студентка.

Покрај редовната употреба на кокосовото масло, Памела се води според правилото 80/20, кое означува дека 80% од нејзината дневно мени треба да биде здрава исхрана, при што главно консумира протеини, а 20% забранета храна, како што е пудингот, алкохолот и чоколадото.