Мачките имаат многу брз метаболизам и потребна им е многу енергија за да се загреат. Така всушност ја задржуваат енергијата и го надоместуваат падот на метаболизам, кој доаѓа со спиењето и “затвора” одредени процеси во нивното тело. Поради тоа го сакаат сонцето и топлината која им ја дава.

https://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/06/Turecko-075-59371aab0e73b__605.jpghttps://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/06/Turecko-075-59371aab0e73b__605-400x214.jpgDijana IlievaМиленичињаМачките имаат многу брз метаболизам и потребна им е многу енергија за да се загреат. Така всушност ја задржуваат енергијата и го надоместуваат падот на метаболизам, кој доаѓа со спиењето и 'затвора' одредени процеси во нивното тело. Поради тоа го сакаат сонцето и топлината која им ја дава.Секој ден нешто свежо