Во 2002-та година, поранешната Бонд девојка Мерјем Дабо и режисерот Џон Воткин создадоа филм под наслов „Бонд девојките сè вечни“, со кои им одадоа чест на сите жени кои глумеле во Бонд филмовите.

А еве како изгледаат тие денес:

1. Урсула Андерс како Хани Рајдер

2. Ширли Итон како Џил Мастерсон

3. Онор Блекмен како Пуси Гелор

4. Мартин Безвик како Пола Кеплен

5. Лусијана Палузи како Фиона Волп

6. Цаи Чин како Линг

7. Дијана Риг како Олена Тајрел

8. Лана Вуд како Пленти Отул

9. Џејн Сејмор како Солитер

10. Брит Екланд како Мери Гуднајт

11. Барбара Беч како Трипл Екс

12. Керол Букет како Мелина Хевелок

13. Грејс Џоунс како Меј Деј

14. Мерјам Дабо како Кара Милвој

15. Кери Лавел како Пем Бувие

16. Изабела Скорупко како Наталија Симонова

17. Фемки Џенсен како Ксенија Онатоп

18. Тери Хачер како Парис Карвер

19. Дениз Ричардс како Д-р Крисмас Џоунс

20. Софи Марсео како Електра Кинг

21. Хали Бери како Џинкс

22. Ева Грин како Веспер Линд

https://www.nane.mk/wp-content/uploads/2019/05/BONDGIRL-860x460.jpghttps://www.nane.mk/wp-content/uploads/2019/05/BONDGIRL-400x214.jpgНане.мкКултура и уметностЗабаваВо 2002-та година, поранешната Бонд девојка Мерјем Дабо и режисерот Џон Воткин создадоа филм под наслов „Бонд девојките сè вечни“, со кои им одадоа чест на сите жени кои глумеле во Бонд филмовите. А еве како изгледаат тие денес: 1. Урсула Андерс како Хани Рајдер 2. Ширли Итон како Џил Мастерсон 3. Онор...Секој ден нешто свежо