Фотографот Ватсал Катрија ги создаде овие минијатурни пејзажи, во своето студио, со помош на стари картони, гипс, стиропор плочи, весници и акрилни бои. Креирањето на собата е многу важно, а сликата е вистински предизвик, бидејќи тоа е работа на бои кои ги носи животот на уметноста.

https://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/05/naslov.jpghttps://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/05/naslov-400x214.jpgDijana IlievaКултура и уметностФотографот Ватсал Катрија ги создаде овие минијатурни пејзажи, во своето студио, со помош на стари картони, гипс, стиропор плочи, весници и акрилни бои. Креирањето на собата е многу важно, а сликата е вистински предизвик, бидејќи тоа е работа на бои кои ги носи животот на уметноста.Секој ден нешто свежо