Овен

Денот се карактеризира со некои тешкотии кои лесно можете да ги надминете ако ги избегнувате споровите и полемиките со колегите. Тоа се ваши непријатели кои ќе се обидат да Ви наштетат. Позитивните настани се однесуваат на неочекувана порака што повеќето од Вас ќе ја добијат во домот.

Бик

Повеќето од Биковите имаат шанса да се реализираат на нов начин во бизнисот. Станува збор за здружение кое обично се однесува на стопанска дејност или заедничка работа. Професионалниот ден бара повеќе концентрација на работното место. Некои од Вас ќе научат непријатни вести, не им обрнувајте внимание.

Близнаци

Понеделник не е добар ден за Близнаците. Ќе имате проблеми во работата на одредени прашања кои може да јави причина за силна нервоза од Ваша страна. Добар развој ќе имаат контактите кои многу често влијаат на можноста за заеднички активности во бизнисот. Многумина од Вас ќе добијат неочекувано известување.

Рак

Раковите ќе се израдуваат на убаво известување поврзано за нивната работа или деловно прашање, што значи дополнителна активност. Денес ќе се сретнете и со проблеми кои се однесуваат на државни администрации. Имате нерешени проблеми, можеби парични долгови. Ви претстои професионална промена.

Лав

Личните можности Ви се на ниво и денес сите ќе бидете во состојба да се справите со соодветните задачи. Но, самодовербата крие друга опасност за евентуалното одложување на некои дела и обврски. За дел од Вас понеделникот создава тешкотии во областа на финансиите. Ќе бидете крајно ограничени за деловна реализација.

Девица

Девиците денес ќе имаат успеси во деловниот живот, но тие се крајно зависни од Вашите контакти. Насочете се целосно кон активности во областа на вежбањето и избегнувајте ги контактите за разговори по деловни прашања. Ќе следи непријатна разврска за Вас. Бизнисмените ќе се израдуваат од позитивниот однос на влијателни луѓе.

Вага

Вагите се со добро расположение кон околните и во повеќето случаи ќе им помагаат во исполнувањето на било какви задачи. Ако сепак сметате дека тоа ќе ги направи засегнатите луѓе повеќе благонаклонети кон Вас, грешите. На работното место денот може да помине тешко за некои од Вас, поради создадените спорови.

Шкорпија

За да Ви помине денот нормално, потребно е да ги избегнувате вербалните судири. Освен дека тие можат да Ви наштетат во деловен однос, не е исклучено да ги разбудат негативните квалитети кај Вас и некои од Шкорпиите да се посветат на одмазда. Тоа е непотребно трошење на нерви и отстапување од директните обврски.

Стрелец

Стрелците не ја проценуваат добро ситуацијата во која се наоѓаат, и често грешат во врска со своите способности. Професионалниот ден ќе биде тежок и исполнет со ограничувања. Успесите за некои од Вас се загарантирани, благодарение на Вашата активност. Бизнисмените ќе добијат покана за обединување на напорите со партнерите.

Јарец

Агресијата преовладува кај многу од претставниците на Јарец, што денеска ќе им донесе повеќе проблеми, отколку корист. Можеби е подобро да го послушате советот кој ќе го упати кон Вас близок пријател. Инаку најдобрите можности не недостасуваат и тие можат да бидат практично искористени ако делувате умерено и не влегувате во конфликти.

Водолија

Водолиите ќе успеат да се справат со задачите, ако го штедат времето и строго дејствуваат по одредена работа. Понеделник е извонреден со добро познати предлози кои ќе бидат упатени кон некои од Вас, од луѓе од кои не сте очекувале. Во повеќето случаи тие се деловни и ќе ги стабилизираат Вашите позиции.

Риби

За Рибите, денот одбележува нови односи на работното место, како и нови можности. За некои од Вас станува збор за унапредување во работата или за гласање на поголема доверба. Овој чин се однесува и на финансиска стабилизација и зајакнување на личните способности. Некои од Вас ќе имаат службено патување, при кое ќе имаат важна задача за реализација.