Според астролозите и бројните истражувања, ова е најнепријатниот хороскопски знак.. Секако, сите хороскопски знаци имаат свои квалитети и маани, но најздодевните и најнапорни луѓе се раѓаат токму во следниот знак од хороскопот.

Станува збор за Девицата. Девиците знаат брзо да се налутат и да се расправаат за секоја ситница, односно имаат тенденција да создаваат проблем ако сè не е баш како што замислувале. Во случај да се обидете да  ја „ублажите“ сериозната ситуација со некои шеги.

Хороскоп на македонски јазик

ИНСТАЛИРАЈ

Сепак не очекувајте Девиците на тоа да гледаат со премногу воодушевување. Тие сакаат ред, работа и дисциплина, затоа немојте да се изненадите ако ве вознемируваат со приказна за деловен проект додека сте на некоја забава. Тие секогаш се сеќаваат на она што им било ветено, затоа исто така немојте да се изненадите Девицата да ве потсети за нешто што сте ветиле пред една година, дури и на сред најопуштен разговор.

За Девиците, забавата може да започне само кога сè друго ќе се направи без маани и грешки, а тоа е … Па, скоро никогаш.