Со лист хартија отворете ја лименката доколку отворачот се скрши или едноставно поставете мала коцка леб во маслото за готвење кога пржите кромид и така ќе го спречите несаканото прскање на зејтинот…Погледнете уште разни други генијално практични трикови за во кујната: