Норма Џин Мортенсон, како што е вистинското име на Мерлин Монро, имала доста тешко детство. Постојано била преместувана од еден дом во друг, била силувана и дури почнала да пелтечи. Се омажила на само 16 години, но бракот не и донел среќа. Сето тоа се променило во 1944 година, кога Монро почнала да работи во воена фабрика, каде била претставена на фотограф од американската армија. Така таа станала модел, а подоцна се здобила со договори за филмови. Наскоро Мерлин станува една од најголемите ѕвезди на Холивуд и ја препознаваат насекаде. Таа е вечна икона на популарната култура и вечен секс симбол. Погледнете како изгледала Норма Џин Мортенсон, пред да се претвори во Мерлин Монро.

https://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/06/before-marilyn-monroe-norma-jeane-mortenson-photos-25-59351290c49ed__700.jpghttps://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/06/before-marilyn-monroe-norma-jeane-mortenson-photos-25-59351290c49ed__700-400x214.jpgDijana IlievaЗабаваНорма Џин Мортенсон, како што е вистинското име на Мерлин Монро, имала доста тешко детство. Постојано била преместувана од еден дом во друг, била силувана и дури почнала да пелтечи. Се омажила на само 16 години, но бракот не и донел среќа. Сето тоа се променило во 1944 година,...Секој ден нешто свежо