Запознајте се со 28-годишната Мелани Гајдос – една храбра жена која ги урна стереотипите во модната индустрија. Американката има ретка генетска болест наречена ектодермална дисплазија. Болеста го спречува нормалниот развој и обликување на забите, ноктите, ‘рскавицата и коските. Иако целиот живот се бори со болеста, таа одлучи дека нема да дозволи нејзиниот надворешен изглед да ја ограничува и затоа пред 4 години одлучи да стане модел. Погледнете ги нејзините слики во нашата галерија.

https://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/06/Meet-Melanie-Gaydos-the-model-who-broke-all-fashion-stereotypes-5934b51085616__700.jpghttps://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/06/Meet-Melanie-Gaydos-the-model-who-broke-all-fashion-stereotypes-5934b51085616__700-400x214.jpgDijana IlievaУбавинаЗапознајте се со 28-годишната Мелани Гајдос - една храбра жена која ги урна стереотипите во модната индустрија. Американката има ретка генетска болест наречена ектодермална дисплазија. Болеста го спречува нормалниот развој и обликување на забите, ноктите, 'рскавицата и коските. Иако целиот живот се бори со болеста, таа одлучи дека нема...Секој ден нешто свежо