1. 66 дена му се потребни на човек за да стекне нова навика

2. Да се сетите на нешто е сто пати полесно ако ги затворите очите

3. Мозокот и цревата се тесно поврзани, што објаснува зошто некои емоции, особено стресот се одразува толку лошо на желудникот

4. Ако ги напишете соништа и идеите на лист, тоа може да Ви помогне да ги формулирате појасно

5. Во споредба со останатите сетила, сетилото за мирис е поврзано со меморијата

6. Тие што мечтаат сонуваат повеќе и почесто и ги паметат соништата

7. Најголем извор на среќа за детето се семејството и пријателите

8. Ако зборувате спокојно и тивко, додека комуницирате со некого, ќе ви помогне да доминирате над противникот

9. Луѓето кои доживуваат благодарност, се посреќни

10. Познавањето на 2 јазика може да го забави почетокот на Алцхајмеровата болест

11. Луѓето кои се заљубени, се однесуваат слично како луѓето кои имаат ментални проблеми

12. Најефективен начин на помнење е ако правите 10-минутна пауза на секои 30-50 минути учење

13. Имате склоност за силна емотивна врска со луѓе со кои пеете

14. Ако потрошите 10 минути во пишување на Вашите грижи пред испит, шансите за подобра оценка се зголемуваат

15. Недостатокот на сон може да предизвика раздразливост и да го зголеми ризикот од развој на депресија

16. 5-те најчести кошмари се поврзани со паѓање, со прогон, со чувство дека сте во стапица, дека доцните и за смртта на некој свој близок

17. Правиме побрзи одлуки кога ни се оди до тоалет

18.За да поминете добро на интервју за работа, треба да покажете страст и ентузијазам. Кандидатите кои се енергични, чиј глас не е монотон, имаат повеќе шанси од оние кои се пасивни или расеани. Самодовербата е еден од клучевите за добар впечаток.

https://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/06/question-mark-2153518__340.jpghttps://www.nane.mk/wp-content/uploads/2017/06/question-mark-2153518__340-400x214.jpgDijana IlievaЗабава1. 66 дена му се потребни на човек за да стекне нова навика 2. Да се сетите на нешто е сто пати полесно ако ги затворите очите 3. Мозокот и цревата се тесно поврзани, што објаснува зошто некои емоции, особено стресот се одразува толку лошо на желудникот 4. Ако...Секој ден нешто свежо